neděle 4. ledna 2015

RC Review - Pekáč buchet




Autor - Kateřina Petrusová

Název - Pekáč buchet

Rok - 2014

Počet stran - 159




Anotace:
Hodnocení: 4 a půl/5
ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. 

ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. 

Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem a že láska hory přenáší. 

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.

Reakce po dočtení knížky: Dala bych si nějakou mňaminku... :)

Představte si, že byste vděčili malému zvířátku za to, že jste potkali lásku svého života. Být to malé koťátko, nebo třeba křeček proč ne? Ale když je to včela na které je vaše kamarádka alergická je to trochu pech...

Takže jejich první shledání bylo vlastně štěstí v neštěstí. A kdo jsou vlastně ty osudní dva záhadní? Matouš a Klára. Klára je jak osobě tvrdí gastrosexuálka, což myslím že je úžasný koníček :D, ale v jejím podání to dotáhla až k úplné dokonalosti a jídlo se stalo její prací. Pracuje jako redaktorka v ženském časopise Sttela. Navštěvuje nejrůznější restaurace a píše na ně recenze. No není tohle báječný život? Na druhou stranu Matouš. Mladý, vysportovaný prostě k sežrání boy, je případ pro všechny muže. Je vtipný má rád jídlo, vyzrálejší ženy ;) a mohla bych pokračovat ještě dál. Je prostě k sežrání i přes ten fakt, že opomenu jeho příjmení které mi připomíná nádivku :D, no je to prostě Kopřiva...


Nikoho z nás ani je samotné by nenapadlo, že by se mohli někde potkat, ale když štěstí přeje... Když ovšem po rozhovoru, který Klára měla vést s Matoušem pro jejich časopis přeskočí malá jiskřička, si Klára přijde jako puberťačka co nemá rozum a ani zapotřebí před někým šaškovat a chovat se jak malá. Ikdyž má kliku... Matouš má raději starší a rozumnější ženy, přestože Klára v jeho přítomnosti o rozum přímo přichází... nemluvě o jeho pekáči ;) A tak se nám rozjíždí velká jízda, kterou oba naprosto propadli...

Dál bych děj radši nerozebírala, protože vám nechci ubírat ty překvapivé vtipné chvilky, takže šup šup pusťte se hned do ní!

A právě ty knihy u kterých se poťouchle usmíváte a sem tam si necháte uniknout z pusy i ten vetší výbuch smíchu jsou ty pravé pro relax. A tahle kniha mezi ně rozhodně patří! Svojí tloušťkou k tomu i nabádá (ikdyž mě to hrozně uteklo a chtěla bych o něco víc).

Zvláštní pozastavení musím udělat i nad obálkou :) už jsem si prohlížela předtím, než jsem si o ní napsala, ale když jsem jí uviděla naživo má neotesaná reakce: "Hustýýý!" mluví za mě. Je vážně povedená a naprosto originální. Hned bych začala nejradši ke knize něco ukusovat. Což mi připomíná další věc která mě zaujala, a to jsou recepty. Na začátku každé kapitoly se objeví jeden recept většinou související s kapitolou. Upřímně trochu sem se vyděsila, když jsem u jedné kapitoly viděla rakvičky se šlehačkou :D. Přesto se těším až nějaký ten receptík vyzkouším :)

Nakonec...
Naprosto úžasný oddych s velkou porcí humoru a trochu té poťouchlé romantiky. Takže opravdu doporučuji!!!



Velice bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu si můžete objednat zde.



Žádné komentáře:

Okomentovat