pondělí 8. prosince 2014

Review - Rozpolcení




Autor - Amanda Hockingová
Název - Rozpolcení
Díl - 2
Rok vydání - 2013
Počet stran - 335




Recenzi na první díl naleznete zde.

Anotace:
Hodnocení: 4/5
Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel? Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení. Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry. Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech

Reakce po dočtení knihy: To chci teda vidět s kým nakonec skončí...


Když člověk zjistí, že je někým jiným, než si celý svůj život myslel, že jeho milovaní mohou být v nebezpečí a že o něj je větší zájem než by bylo zdrávo, nemá z toho moc dobrý pocit. Přesně takhle je na tom Wendy.

Jako by nestačil šok z toho, že Wendy není ve skutečnosti obyčejná problémová holka, ale princezna, dokonce dědička trůnu, a že není člověk, ale trol. V podstatě Tryll. Nové informace, které se Wendy dozvídá o Vittře, jí doslova vyrážejí dech. Navíc její únos jí vkládá do hlavy další a další otázky... Utvrzují ji v tom, že i přes své některé nesympatie k jejímu postu princezny, se musí stát vládkyní Tryllů a usednout na trůn. Bez ní by mohlo být všechno ztraceno.


Přesto všechno si Wendy začíná uvědomovat svůj post princezny a snaží se tomu přizpůsobit. Aby ochránila své milované a budoucí poddané, musí se naučit ovládat své schopnosti. S tím jí pomáhá Tove, markýz, velmi roztěkaný, ale milý kluk. Trénink je pro Wendy vyčerpávající, ale nevzdává se a s Tovovou pomocí začíná pomalu přicházet na to co by vůbec mohla dokázat. Nikdo totiž neví čeho všeho může být schopna...

Stále jí v srdci doutná láska k Finnovi, ikdyž se tak nechová. Přestože tvrdí, že chce pro ni to nejlepší ona si tím přestává být jistá. Když potká markýze Lokiho něco jí k němu táhne, ale netuší co by to mohlo být. Potíž je vtom že je z Vittry.

Druhý díl se mi o poznání líbil více. Sice nemůžu tvrdit, že jsem se od začátku do konec nemohla odtrhnout, ale Rozpolcení se četlo opravdu dobře a svižně. Nové události vás donutí se zakousnout a nepustit, ale pořád si říkám že to žádný akčnák není ;) . 

Líbilo se mi jak Wendy přijala svoje "poslání" princezny a o poznání líp se tak i chovala. Také scény s Tovem, ve kterých se Wendy učila své schopnosti ovládat byli velice vzrušující a jsem zvědavá co Wendy nakonec dokáže. Jsem opravdu ráda, že se v druhém díle objevil Matt, Wendin "bratr". Přišlo mi to že se více obě příběhové linie propojili. Že už to nebylo jen Forening a svět kde někdy bydlí Matt a teta Maggi. Přišla by mi škoda, kdyby se postava Matta vytratila...

Co na závěr? Jsem zvědavá jak to nakonec dopadne, protože je čím dál tím víc zajímavější a určitě více zamotanější. Boj o trůn na mě už z knihovničky kouká, takže snad se k němu brzo dostanu. A co říkáte vy na tuhle sérii? :)



Žádné komentáře:

Okomentovat