neděle 18. prosince 2011

Posuď knihu podle obalu - 7

Toto meme je pořádané každou nedělí Siky z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ní zaujalo,  proč se vám  líbí  nebo nelíbí,...
Více informací najdete tady.





Dnešní knihou pro toto meme je:

Demon glass - Hex Hall novel 

Autor je Rachel Hawkins.

Kniha u nás vyjde v překladu v červnu 2012.








Anotace:
Sophie Mercer si myslela, že je čarodějnice. Což byl důvod, proč byla poslána do Hex Hall, nápravné školy
pro Prodigium (čarodějky, víly a měňavce). Ale to bylo předtím, než odhalila rodinné tajemství a že sexy kluk Archer Cross je agentem společnosti, která usiluje vymazat Prodigium z povrchu zemského.
Ukázalo se, že Sophie je démon, jeden ze dvou na světě - druhým je její otec. A co je horší, ovládá síly, které ohrožují životy všech, které miluje. Což je přesně důvod, proč se Sophie rozhodne odejít do Londýna a podstoupit Odstranění - proces, který zničí její moc.
Ale po příchodu Sophie objeví něco šokujícího. Její noví přátele? Jsou také démoni. To znamená, že někdo zvyšuje jejich počet s plánem využití jejich sil, ne zrovna s dobrým úmyslem. Mezitím se společnost s pomocí Archera snaží Sophii chytit. Ne, že by Sophie k němu ještě něco cítila. Nebo ano?

Můj názor:
Tahle knížka má velice zajímavý obal. Už je to ty dva převrácené obrazy dávají knížce nový rozměr. V horní půlce coveru je dívka jako v přestrojení, taková "slušňačka". Šedé prostředí a nevýraznost ukazuje, že tohle je jen přetvářka. V dolní polovině coveru, vypadá dívka svá. V krásných šatech (možná svatebních, aspoň mě tak připadají) se zdá uvolněná a rozjařená. Ohnivé pozadí krásně podtrhuje modelku a podle mě ukazuje, že se cítí skvěle a že je "žhavá" do svého života. 
Tento obal se mi moc líbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat