neděle 27. listopadu 2011

Posuď knihu podle obalu - 5



Toto meme je pořádané každou nedělí Siky z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ní zaujalo,  proč se vám  líbí  nebo nelíbí,...
Více informací najdete tady.






Další knihou pro toto meme je:

Virus


Autorkou je Kathy Reichs

Tato kniha již vyšla letos v listopadu.







Anotace:

Čtrnáctiletá Tory Brennanová měla odjakživa dobrodružství v krvi; konec konců je neteří slavné soudní antropoložky Temperance Brennanové. Seznamuje se se skupinkou dětí, které sdílejí její vlastní zápal pro vědu a svůj volný čas tráví zkoumáním zastrčených zákoutí mokřiny kolem ostrova Loggerhead. Jenomže ve výzkumném ústavu na Loggerhead se dějí divné a nebezpečné věci. Dětem se podaří zachránit z místní utajené laboratoře štěně vlčáka, ale nakazí se přitom vzácným kmenem psího parvoviru, který jim pozmění DNA – navždycky.

Můj názor:
Kniha má moc zajímavý obal. Nejvíce mě zaujalo to, že modelka má zatemněný obličej a zajímalo by mě proč. Třeba nám to má napovídat, že hlavní hrdinka bude hodně tajemná a odtažitá. Zajímavé je také to, že modelka "běží". Asi to má ukazovat nějaké schopnosti, které hlavní hrdinka dostane či co. 
Moc hezké je také pozadí, které nám dokonale říká, kde se celý děj bude odehrávat...
Fond písma je také zajímavě zvolen. Trošku mě mrzí, že je písmo tak velké a zastiňuje tak celou obálku, ale třeba je to tak schválně :)

Žádné komentáře:

Okomentovat