čtvrtek 27. října 2011

Review - Nádherné bytosti





Autor - Garciová Kami, Stohlová Margaret

Název - Kronika prokletých zaklínačů: Nádherné bytosti

Rok - 2011

Díl - 1

Počet stránek - 508







Hodnocení - 3/5
 Anotace:
Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové, jako bylo dřív. Ethan postupně zjišťuje, že výstřední, zvláštní, nešťastná a nesmírně přitažlivá Lena je z rodiny mocných Zaklínačů a o jejích šestnáctých narozeninách na ni má dopadnout kletba – kletba, která ohrožuje její život. Lenu a Ethana však k sobě váže hlubší pouto, než kterýkoli z nich tuší, a Ethan je možná Leninou jedinou nadějí.


A moje reakce po dočtení knihy: Chudák Maccon...

Gatlin. Je to městečko ve, kterém bych opravdu žít nechtěla. Důvod je prostý. Každý tam každého zná, pamětnice si na rohu probírají každý nový drb a celé město lpí na válce, která se uskutečnila před mnoha a mnoha lety. A navíc se v tomhle městě vůbec nic neděje. Lituju Ethana, který v tomhle městě musí žít bez maminky, s trošičku pomateným tatínkem a se svojí hospodyní Ammou.




Když ale do Gatlinu přijede za svým strýčkem Ravenwoodem záhadná cizinka Lena, tak náhle jeho život přestane být nudným a nebezpečí bude na jeho denním pořádku.

Sama si říkám jestli by nebylo lepší, kdyby do Gatlinu Lena vůbec nepřijela. Na jednu stranu by Ethana v Gatlinu už nic nedrželo a měl by se líp(podle mého názoru). Když už, tak radši bych si ho nechala pro sebe. No řekněte, kde v dnešní době najdete tak starostlivého, chytrého a nejspíš i hezkého kluka?

 Slyšela jsem o téhle knížce hodně recenzí, dobrých i špatných a myslím si, že na téhle knížce se hodně lidí v hodnocení neshodne. Protože tahle knížka je přesně ten typ, který se vám buď líbí nebo ne. Někdo si tam najde svoje a někomu to bude připadat jako úplná ztráta času. Já spíš patřím k té první skupině...


Žádné komentáře:

Okomentovat